DESPRE NOI

Casa de lângă Sinagogă

Casa de lângă Sinagogă adăpostește Arhiva și Biblioteca Comunității Evreiești din Mediaș, expoziții care reflectă atât o parte din istoria orașului, cât și viața comunității locale și diversitatea sa. Sinagoga Mediaș, construită în 1896, a fost punctul de pornire al activităților desfășurate de echipa noastră și e unul dintre obiectivele turistice centrale ale orașului. În paralel cu proiectele echipei de la Casa de lângă Sinagogă, au loc evenimente culturale precum seri de film, piese de teatru, concerte și ateliere cu elevi și studenți.

Vă așteptăm cu drag la Casa de lângă Sinagogă să aflați mai multe despre echipa și proiectele noastre!

Echipa noastră

Răzvan Anton
Răzvan AntonArtist
Răzvan Anton este artist și lector la Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca și colaborator cu École européenne supérieure de l’image (Poitiers –FR) și Tășuleasa Social (RO). El este artistul în rezidență al Casei de lângă Sinagogă.
Gabriela Cotaru
Gabriela CotaruManager de proiecte
Gabriela Cotaru este de profesie desenatoare tehnică și manager de proiecte. În perioada 2015-2017, Gabriela a asigurat implementarea profesională a proiectului „Solidarity for economic development in the Hârtibaciu Valley (SOLID.E.D.)”, co-finanțat de Swiss-Romanian Cooperation Programme. Ea este și membru consiliului director a asociației de protecția monumentelor MONUMENTUM și colaboratoare al asociației germană KOMED e. V. Gabriela vorbește germană, română și engleză.
Joachim Cotaru
Joachim CotaruIstoric
Joachim Cotaru este de profesie istoric, formator (SO M10, COR 241205/ 241207) și manager proiect (COR 242101). El vorbește germană, română, engleză, franceză (basic) și suedeză (basic). Este președintele Asociației Hosman Durabil, care a fost implicată și a susținut activitățile de la Sinagoga Mediaș din 2014.
Julie Dawson
Julie DawsonCercetător
Julie Dawson este inițiatorul proiectelor de la Casa de lăngă Sinagogă, director de proiecte și cercetător și arhivist. De asemenea, ea este cercetătorul principal pentru proiectul JBAT al Institutului Leo Baeck.
Alexandra Toma
Alexandra TomaManager de proiect
Alexandra Toma a fost implicată în activitățile de la Sinagoga Mediaș din 2014, prima dată ca și voluntar, apoi ca asistent manager de proiect și în prezent ca manager de proiect pentru activitățile și evenimentele de la Casa de lăngă Sinagogă.

Proiectele îngrijite de echipa noastră

Proiect

Arhiva evreiască
din Mediaș

Materialul din această colecție poate fi de interes pentru cei care cercetează viața, identitatea și cultura evreiască în sudul Transilvaniei înainte și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și viața evreiască sub guvernul comunist român. Colecția este aranjată pe serii și cronologic în cadrul fiecărei serii.

Acest proiect s-a derulat în perioada 2014-2015, a fost administrat prin Fundația Mihai Eminescu și finanțat de o generoasă fundație din afara țării.

Pentru mai multe informații, accesați link-ul: https://jbat.lbi.org/items/show/1796

Galerie foto

Dorești să primești informații despre proiectele noastre?

    Vom procesa datele dv. personale furnizate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.