Proiect

Arhiva evreiasca
din Medias

TRACES – Transmiterea patrimoniului contencios cu ajutorul artelor

TRACES este un proiect european, finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului de Cercetare și Inițiativă Horizon 2020, care se desfășoară pe o perioadă de 3 ani. Printr-o metodologie inovatoare de cercetare, TRACES investighează provocările și oportunitățile care apar când se transmit trecuturi complexe și rolul unei moșteniri dificile în Europa contemporană.

TRACES implică o echipă multidisciplinară, care aduce împreună profesori universitari, artiști și oameni din domeniul cultural, pentru a dezvolta investigații riguroase, creative în ceea ce privește moștenirile culturale dificile. În vederea realizării acestor obiective, TRACES a inițiat o serie de Creative Co-Productions în care artiști, cercetători, persoane implicate în patrimonii culturale și beneficiarii acestora, colaborează în proiecte cu o perioadă mai lungă , cercetând diferite cazuri de patrimonii dificile și dezvoltând interfațe noi pentru public.

Proiect

Arhiva evreiască
din Mediaș

În cadrul acestui proiect, echipa Casa de lângă Sinagogă a creat două expoziții – “Portrete Liminale: Povești marginale” (Septembrie 2017) și “Obiecte, Cărări, Povești” (August 2018), care pot fi vizitate la Casa de lângă Sinagogă. Iar de-a lungul acestor trei ani, s-au organizat ateliere cu studenți și elevi (atât din comunitatea locală, cât și în cadrul unor tabere naționale), folosind imagini din Arhiva și Biblioteca Evreiască Mediaș.

Acest proiect s-a derulat în perioada 2016-2019 și a fost administrat prin Asociația Hosman Durabil.

Pentru mai multe informații accesați link-ul: http://www.traces.polimi.it/

Galerie foto

Dorești să primești informații despre proiectele noastre?

    Vom procesa datele dv. personale furnizate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.