Proiect

Arhiva evreiasca
din Medias

Tapiserii, cărți și poveștile lor: Explorând trecutul cu ajutorul obiectelor de patrimoniu

Acest proiect a avut trei obiective majore: restaurarea tapiseriilor brodate manual și curățarea și conservarea celorlalte, asigurarea unui mediu potrivit de depozitare; curățarea, catalogarea și depozitarea cărților, majoritatea fiind siddur; și realizarea acestor acțiuni prin implicarea comunității locale.

Toate aceste trei obiective au fost îndeplinite: șase piese lucrate manual (chuppah și 5 draperii care probabil erau folosite pentru aron kodesh) au fost restaurate de experți din cadrul Muzeului Brukenthal Sibiu. Cinsprezece săculeți pentru tallit și tefilini au fost catalogați și curățați de echipa noastră.

Proiect

Tapiserii,cărți
și poveștile lor

Cărțile au fost aduse din balconul sinagogii în Casa de lângă Sinagogă, unde au fost organizate conform limbii și sunt depozitate în spații special construite pentru cărți. Elevi de la școlile locale au fost recrutați pentru a cataloga cărțile în limba germană și maghiară. Studenții au petrecut aproximativ 150 de ore pentru această activitate, catalogând aproape 250 de cărți.

Acest proiect s-a derulat în perioada 2016-2017, a fost administrat prin Fundația Mihai Eminescu și finanțat de o generoasă fundație din afara țării.
Pentru mai multe informații accesați link-ul: https://jbat.lbi.org/items/browse?tags=Media%C8%99

Galerie foto

Dorești să primești informații despre proiectele noastre?

    Vom procesa datele dv. personale furnizate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.